Indonesische Rendang

(25)

Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Indonesische Rendang

Ingrediënten


  • 600 gram runderlappen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 400 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • 1 citroengras stengel
  • 4 cm gember wortel
  • 1 stuk laos (of gebruik gedroogde)
  • 3 kaffir blaadjes (te koop bij de toko, of gebruik extra limoensap)
  • 1/2e limoen
  • 5 kleine gedroogde chili pepertjes
  • 2 kaneelstokken
  • 6 kardamom peulen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tamarinde pasta (te koop bij de toko)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • rijst en bijv sperziebonen om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • Braadpan
  • Houten lepel
  • Rasp
  • snijplank & koksmes
  • Braadpan
  • Houten lepel
  • Rasp

Indonesische Rendang Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indonesische-rendang


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de runderlappen in stukjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Je kunt een eetlepel gebruiken om de harde buitenste laag van de verse gember af te schrapen. 

Wel de rode pepertjes in heet water. Kneus de citroengras stengel en snijd de laos door de helft om meer smaak vrij te laten komen. 

Indonesische rendang
Indonesische rendang

Indonesische Rendang afmaken --  1,5 uur

Verhit zonnebloemolie in een braadpan en bak de stukjes runderlappen tot deze bruin kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. 

Voeg de kurkuma, kardemom peulen, kaneelstokken, kaffir blaadjes, sap en rasp van een halve limoen, geraspte gember, citroengras stengel, laos en kokosmelk toe. Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur zachtjes garen en controleer af en toe of er nog genoeg vocht aanwezig is. 

Snijd de gewelde pepertjes klein en voeg dit samen met het water toe aan de braadpan. Verwijder na ongeveer een uur de kardemom peulen, kaneelstokken, kaffir blaadjes, citroengras stengel en laos. 

Roer de tamarinde pasta erbij en laat het nog ongeveer een half uur garen. Controleer of het vlees gaar genoeg is geworden, dit hangt af van het type vlees dat is gebruikt. 

Serveer deze heerlijke stoof met rijst en een salade of bijvoorbeeld Oosterse sperziebonen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023


Waardeer dit recept!
25 stemmen

Indonesische Rendang: Veel gestelde vragen

Wat is rendang?

In zuidoost Azië komt rendang veel voor, het is een gerecht gemaakt van rundvlees of andere soorten vlees dat langzaam in kokosmelk gegaard is.

In combinatie met verschillende soorten kruiden zal het vlees super mals worden, net zoals stoofvlees.

Is rendang een soort curry?

Rendang wordt beschouwd als een "droge" curry, wat betekent dat de saus al kokend ingedikt wordt.

Omdat het zo lang doorgekookt heeft, plakt de saus aan het vlees waardoor dit gerecht ontzettend veel smaak krijgt.

Een rendang is over het algemeen genomen geen pittig gerecht, je kunt de hoeveelheid en soorten kruiden naar smaak aanpassen.

Wat eet je bij een rendang?

Rendang wordt meestal geserveerd met gestoomde rijst, nasi minyak, (rijst gekookt met ghee en nasi lemak) of rijst gekookt in kokosmelk.

Of bijvoorbeeld lemang, dit is een heerlijke plakkerige rijst gekookt in bamboebuizen die tegen een open vuur geleund hebben.

0 reacties op Indonesische Rendang

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.