Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus
Pel en plet de 2 kleine teentjes knoflook met behulp van een koksmes en snijplank. Pers ongeveer 3 eetlepels sap uit een citroen middels een citruspers of gebruik simpelweg je handen.
Laat het blik kikkererwten uitlekken in een kleine kom. Het vocht van het blikje kikkererwten zal ervoor zorgen dat de hummus smeuïger zal worden.
Plaats de kikkererwten, paprikapoeder, 3 eetlepels tahini, citroensap, 2 knoflookteentjes, de helft van de olijfolie en een snuf zout in de blender.
Voeg de rest van de olijfolie tijdens het pureren toe, voeg ook een beetje vloeistof uit het blik kikkererwten toe.
Pureer glad, proef, en bepaal of er meer zout en/of vloeistof nodig is. Schep de hummus in een kom, serveer met bijvoorbeeld een pita broodje, toast of chips.
Reepjes wortels en selderijstengels zijn ook heerlijk om mee te dippen. Je kunt het ook serveren bij voorbeeld deze salade. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-09-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.