Huisgemaakt Baileys ijs

(34)

Zacht en romig Baileys ijs. Dit zelfgemaakte ijs smelt letterlijk op je tong, mm! Smaakt heerlijk met karamelsaus voor een makkelijk dessert.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Huisgemaakt Baileys ijs

Ingrediënten


  • 350 ml room en melk totaal - bijv. 200 ml room en 150 ml melk
  • 125 ml Baileys (of vergelijkbare whisky drank)
  • 8 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • optioneel: karamelsaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • optioneel: kom
  • bakpapier
  • ijsmachine, passief of actief
  • luchtdichte bak

Huisgemaakt Baileys ijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/huisgemaakt-baileys-ijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm langzaam de room, melk en Baileys op laag vuur. Als je gewone eieren gebruikt, in plaats van gepasteuriseerd eigeel (die je tegenwoordig op veel plekken kunt kopen) zul je de eieren moeten splitsen.

Met het overgebleven eiwit kun je veel andere soorten recepten maken, zoals meringue, pavlova en Ile Flottante. Voeg eigeel en suiker toe aan de kom van de elektrische mixer en mix tot deze luchtig en wit is geworden.

Schenk een beetje van het warme roommengsel erbij terwijl je op middelhoge snelheid blijft kloppen. Zodra deze goed is gemengd, schenk je de rest van het roommengsel erbij en meng nog kort.

Schenk het vervolgens weer terug in de pan en verhit het geheel op laag vuur tot het gaar is. Het mengsel is gaar als je op de spatel met je vinger een blijvende streep kunt trekken.

Om het afkoelen te versnellen, kun je het mengsel in een kom schenken. Dek af met een stuk bakpapier om te voorkomen dat er een vel komt op het mengsel, net zoals bij gekookte melk. 

Huisgemaakt Baileys ijs
Huisgemaakt Baileys ijs

Baileys ijs afmaken -- 40 minuten

Zodra het mengsel volledig is afgekoeld, kun je het in je ijsmachine schenken. De tijd tot het bevroren is, hangt af van de machine die je gebruikt. Bij ons duurde dit ongeveer 40 minuten.

Schep het Baileys ijs in een luchtdikte bak en plaats in de vriezer. Je kunt het nu tot wel 2 maanden bewaren, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

2 reacties op Huisgemaakt Baileys ijs

Rita plaatste op 25-07-2021 om 10:13:11
Kan dit recept gemaakt worden zonder ijsmachine? M.v.g. Rita
Ohmydish plaatste op 31-07-2021 om 18:02:32
Hallo Rita, sorry voor de late reactie! Als je dit ijs zonder ijsmachine maakt zal deze niet luchtig worden. Je kunt het eventueel in een bak in de vriezer zetten en dan zelf regelmatig roeren. Het ijs zal dan niet dezelfde gladde structuur krijgen, maar de smaak zal vast net zo lekker zijn. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.