Ben je bekend met deze prachtige tomaten? Super sappig en lekker fris, coeur de boeuf tomaten taartjes zijn smakelijk en makkelijk te maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-coeur-de-boeuf-tomaten-taartjes
Verwarm je oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd een halve rode ui in fijne blokjes. Combineer de rode ui met creme fraîche en meng deze goed door. Breng dit op smaak met peper en zout.
Was de coeur de boeuf tomaten met koud water, en dep deze droog met keukenpapier. Gebruik een scherp (koks) mes om de tomaten in mooie, dunne plakken te snijden.
Snijd de tomaten niet te dik, maar ook niet te dun.
Plaats de vierkante bladerdeegplakjes op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel een laag creme fraîche met rode ui over het bladerdeeg, laat de randen vrij.
Verdeel de plakken coeur de boeuf tomaten over de bladerdeeg plakjes, voeg niet al te veel toe per plakje bladerdeeg. Breng op smaak met zout en peper, voeg een klein handje geraspte jonge kaas toe op de plakken tomaat.
Bak de taartjes af in de oven in 10-15 minuten, of totdat het bladerdeeg een mooie goud-bruine kleur heeft gekregen, en de kaas gesmolten is. Garneer met verse dille, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.