Gestoomde wortelen

(9)

Gestoomde wortelen bevatten alle smaken en vitamines nog! Serveer deze gestoomde wortelen met een zoet en bittere karamelsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gestoomde wortelen

Ingrediënten


  • 10 - 15 wortelen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Verse peterselie of verse bieslook.
  • 25 gram boter

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Grote pan + zeef die er in past + deksel
  • Schilmesje of koksmes
  • Sauspan
  • Garde

Gestoomde wortelen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-wortelen


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de meeste bladeren van de wortelen af. Was de wortelen en schil deze met behulp van een dunschiller. Snijd nu voorzichtig de takjes van de wortelen af, zodat deze nog 4 tot 5 centimeter lang zijn.

Maak de tak-zijde van de wortelen schoon met een schilmesje. 

Gestoomde wortelen
Gestoomde wortelen

De wortelen stomen – 1 uur

Giet een laag water in de grote pan en breng dit aan de kook. Plaats nu een zeef in de pan (mag het water niet aanraken) en leg daar de schoongemaakte wortelen in.

Plaats de deksel op de pan en stoom de wortelen een uur lang, de exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de wortelen. Dit is een langzaam proces, maar met een heerlijk eindresultaat! 

Maak in de tussentijd de saus klaar, deze is heel eenvoudig te maken. Meng boter en olijfolie samen in een klein sauspannetje. Plaats het sauspannetje op middel-laag vuur.

Voeg de witte en bruine suiker toe zodra de boter gesmolten is, en meng deze goed samen met behulp van een garde. Voeg de balsamicoazijn toe zodra het suikermengsel ietswat ingedikt is. 

Hou nu even je adem in, hete balsamicoazijn is namelijk erg penetrant. Meng alles goed samen met de garde. Verhit de saus opnieuw zodra de gestoomde wortelen klaar zijn.

Garneer met fijngesneden peterselie of bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Gestoomde wortelen

Bral julia plaatste op 22-10-2020 om 07:20:07
Goede uitleg zal ik seffens proberen bedankt
Ohmydish plaatste op 22-10-2020 om 08:26:12
Dankjewel, smakelijk alvast!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.