Gemarineerde kippenpoten

(66)

Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Zomer recepten
Gemarineerde kippenpoten

Ingrediënten


  • 3 kippenpoten
  • 2 teentjes knoflook
  • Honing
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 rode peper

Kookgerei nodig


  • Diepvrieszakjes
  • Kleine kom
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven (of barbecue, mocht je dit recept in de zomer maken)
  • Ovenschaal

Gemarineerde kippenpoten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Zomer recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-kippenpoten


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd deze fijn en doe in een kleine kom. Plet 2 teentjes knoflook, pel ze en voeg toe aan de kleine kom. Voeg ketjap manis, knoflookpoeder, peper en een flinke kneep honing toe.

Meng alles goed samen en proef of er niet meer ingrediënten in hoeven. Voeg eventueel meer ketjap manis toe. Doe de kippenpoten in een diepvrieszak en giet er het ketjap-honing mengsel in. 

Sluit het diepvrieszakje en zorg ervoor dat alle kippenpoten onder de marinade zitten, beweeg de kippenpoten door de marinade in het zakje.

Leg het (gesloten!!) zakje in de koelkast en wacht tenminste 1 uur, het liefste een nacht lang. Wij kozen om de kippenpoten een nacht lang te laten marineren, aangezien er dan veel meer smaak in zit. Dit kun je helemaal zelf bepalen. 

Gemarineerde kippenpootjes
Gemarineerde kippenpootjes

De gemarineerde kippenpoten bakken – 35 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Giet de inhoud van het diepvrieszakje in de ovenschaal.

Mocht je de gemarineerde kippenpootjes op de barbecue willen bakken, voeg dan een aluminium bakje met water onder de kippenpoten toe om te voorkomen dat de kippenpoten uit gaan drogen. Je kunt de kippenpoten ook in aluminiumfolie inpakken en dan op de barbecue leggen.

Mocht je een vrij grote ovenschaal gebruiken, dan is het aan te raden een klein scheutje water en wat extra ketjap manis toe te voegen om te voorkomen dat de kippenpoten droog worden.

Bak de gemarineerde kippenpoten in 30 tot 35 minuten tijd gaar in de oven. Draai de kippenpoten tijdens het bakken een aantal keer om, dit om er zeker van te zijn dat de kippenpoten doorbakken zijn.

Haal de gemarineerde kippenpoten na het bakken uit de oven en voeg optioneel een handje sesamzaadjes en gesneden verse bieslook ter garnering toe. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
66 stemmen

0 reacties op Gemarineerde kippenpoten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.