Gebakken zalm met warme couscous

(6)

Gebakken zalm met warme couscous is een gezonde en vooral erg snelle maaltijd! Heerlijk fris door de toevoeging van citroen. Binnen een kwartier op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Wij hadden een grote bos dille in de moestuin, om het niet te laten bederven lieten we een bosje dille in olijfolie een aantal weken in onze kelder staan. Met als resultaat een heerlijk geurende dille olie!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gebakken zalm met warme couscous

Ingrediënten


  • 2 zalm filets
  • ongeveer 100 gram couscous
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • bosje verse dille
  • 6 bosuien
  • olijfolie of olijfolie met dille*
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • waterkoker
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan
  • citrusrasp

Gebakken zalm met warme couscous Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-zalm-met-warme-couscous


Voorbereiding – 5 minuten

Maak de bosuien schoon en snijd in ringen. Was de cherry tomaatjes en halveer deze.

Rasp de schil en pers het sap uit de citroen. Meng dit samen met de couscous in de middelgrote kom.

Meng er dan een flinke scheut olie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Was de verse dille en snijd de helft grof.

Breng water aan de kook in een waterkoker. 

Gebakken zalm met warme couscous
Gebakken zalm met warme couscous

De gebakken zalm met warme couscous afmaken – 10 minuten

Breng de zalmfilets aan beide zijde op smaak met peper en zout.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en leg de zalm in de koude pan.

Zodra de pan heet is draai je na enkele minuten de zalm om. Op deze manier zal de zalm evenredig verwarmd worden met een perfecte roze zalm als resultaat.

Schenk ondertussen kokend water op de couscous en roer deze los. Dek af met huishoudfolie zodat de stoom de couscous zal garen.

Roer na enkele minuten nogmaals door en voeg dan de gesneden dille toe. Voeg in de laatste minuut de bosui en tomaatjes toe aan de zalm.

De couscous zal na enkele minuten gaar genoeg zijn, serveer warm met de gebakken zalm, bosui en cherry tomaatjes.

Garneer met verse dille, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Gebakken zalm met warme couscous

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.