Frambozencake

(3)

Een lichte, fruitige frambozencake met blauwe bessen. Heerlijk als toetje, recept voor 8 personen. Deze frambozencake is in een uur tijd klaar.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-06-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Frambozencake

Ingrediënten


  • 5 eieren
  • 135 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • Handvol verse blauwe bessen
  • Handvol verse frambozen

Ingrediënten voor de roomvulling

  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram rode vruchten
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 gelatineblaadjes

Kookgerei nodig


  • Oven
  • 2 x kom
  • Garde
  • Siliconen spatel
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Klein pannetje
  • Staafmixer
  • Fijne zeef

Frambozencake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozencake


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel met 75 gram suiker luchtig op. Klop dan de eiwitten met 75 gram suiker luchtig op.

Meng cacaopoeder, bloem en bakpoeder samen en voeg toe aan het eigeel-mengsel. Gebruik een siliconen spatel om de eiwitten 1 voor 1 toe te voegen aan het beslag.

Bedek een bakvorm met bakpapier. Voeg het mengsel toe aan de bakvorm en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen. 

Frambozencake
Frambozencake

De frambozencake afmaken – 50 minuten

Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de rode vruchten samen met het water en suiker. Pureer met behulp van een staafmixer en haal de rode vruchten dan door een fijne zeef.

Los de blaadjes gelatine op in het pannetje en laat het mengsel afkoelen. Meng de roomkaas en de mascarpone luchtig door elkaar. Voeg dan het rode vruchten mengsel toe.

Klop de slagroom apart en voeg toe aan het mengsel. Voeg poedersuiker naar smaak toe en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Snijd de cake horizontaal doormidden.

Voeg de roomvulling toe aan 1 helft. Voeg een klein handje blauwe bessen toe en leg de andere helft van de cake bovenop.

Verdeel de resterende roomvulling over de bovenkant en decoreer de frambozencake met verse frambozen en blauwe bessen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-06-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Frambozencake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.