Entrecôte in rode wijnsaus

(13)

Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Entrecôte in rode wijnsaus

Ingrediënten


  • 250 gram entrecôte
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • kleine handvol (gedroogde) oregano
  • 1 vol glas rode wijn naar keuze
  • 200 gram tomatenblokjes
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Middelgrote pan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Entrecôte in rode wijnsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/entrecote-in-rode-wijnsaus


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd het teentje knoflook en de ui fijn. Snijd de entrecôte in kleine stukken.

Het is belangrijk om een kwaliteit entrecôte te kopen, anders duurt het veel langer voordat het vlees gaar is. Maak alvast het blik tomatenblokjes open. 

Entrecôte in rode wijnsaus
Entrecôte in rode wijnsaus

De entrecôte in rode wijnsaus afmaken – 20 minuten

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de middelgrote pan op midden-hoog vuur. Bak de entrecôte stukken bruin in ongeveer 5 minuten.

Roer het vlees af en toe met een houten lepel om te voorkomen dat dit aan de pan blijft plakken. Voeg er nu de uien en knoflook aan toe, samen met een handje (gedroogde) oregano.

Bak totdat de uien goudbruin geworden zijn. Giet 1 glas rode wijn naar keuze toe aan de pan, dan de inhoud van het blikje tomatenblokjes.

Laat dit 10 minuten lang pruttelen, of totdat het gereduceerd en dikker geworden is. Zet het vuur lager en kook voor nog eens 5 minuten.

Serveer de entrecôte in rode wijnsaus bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, friet, pasta of rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
13 stemmen

2 reacties op Entrecôte in rode wijnsaus

Leny de Bruin-Arts plaatste op 21-07-2018 om 07:38:03
Gisteren het gerecht gemaakt. Het was heerlijk en zeker (ook voor mijn echtgenoot) voor herhaling vatbaar!
Ohmydish plaatste op 22-07-2018 om 07:54:18
Dankjewel Leny, fijn om te horen! Fijne zondag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.