Dukkah

(8)

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-06-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Dukkah

Ingrediënten


  • 50 gram gemengde noten
  • Versgemalen peper, zwart of wit
  • 10 gram venkelzaad
  • 10 gram komijnzaad
  • 10 gram gedroogde tijm
  • Olijfolie (om te serveren)
  • Brood (om te serveren)

Kookgerei nodig


  • Kom
  • Vijzel en stamper
  • Koekenpan

Dukkah Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dukkah


Voorbereiding -- 5 minuten

Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.

Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen. 

Dukah
Dukkah (dukah)

Dukkah afmaken -- 5 minuten

Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.

Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-06-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

2 reacties op Dukkah

Els Vogelenzang plaatste op 30-09-2017 om 12:36:10
Wij wonen in een streek in Frankrijk waar veel walnoot boomgaarden staan. Ik ga de walnootcake met peren zeker maken dit seizoen!
Ohmydish plaatste op 30-09-2017 om 15:29:05
Geweldig! En wat toevallig, wij emigreren binnenkort naar Frankrijk :) Veel bakplezier alvast, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.