Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

(29)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Ingrediënten


  • 10 coquilles (Sint jacobsschelpen)
  • olijfolie
  • ongeveer 4 eetlepels poedersuiker
  • scheut balsamico azijn
  • snufje (zee)zout

Kookgerei nodig


  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • tang
  • bord

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-st-jacques-met-karamel-en-balsamico


Voorbereiding – 5 minuten

Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt. 

Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen. 

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico afmaken – 5 minutes

Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. 

Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn. 

Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022


Waardeer dit recept!
29 stemmen

0 reacties op Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.