Chocolate chip koekjes

(5)

Onweerstaanbaar lekkere chocolate chip koekjes zijn ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Recept voor 30 chocolate chip koekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-03-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Hapjes en snacks
Chocolate chip koekjes

Ingrediënten


  • 115 gram ongezouten boter
  • 170 gram bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 gram suiker
  • 340 gram pure chocolade
  • 300 gram bloem
  • 3/4e theelepel baksoda
  • een snufje zout

Kookgerei nodig


  • 2 grote kommen
  • Garde
  • Oven
  • bakplaat
  • Bakpapier
  • Afkoel rek (heel belangrijk!)
  • Klein sauspannetje
  • Houten lepel

Chocolate chip koekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolate-chip-koekjes


Let op: Dit recept gaat uit van een normaal formaat oven, het bakken zal hiermee in 2 delen moeten. Voor dit recept hebben we gebruik gemaakt van "Callebaut" chocolade callets (druppels). Je kunt ook repen chocolade gebruiken en deze dan zelf in stukken hakken.

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. 

Smelt 115 gram ongezouten boter op laag vuur in het kleine sauspannetje. Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is, deze moet namelijk niet te heet worden. 

Meng 170 gram donkere basterdsuiker samen met 170 gram (normale) suiker, de 2 grote eieren, gesmolten boter en 1 theelepel vanille extract in 1 van de grote kommen met behulp van een garde. 

Meng 300 gram bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de grote kom met de natte ingrediënten, en meng goed samen met behulp van een houten lepel. Voeg er dan de pure chocolade aan toe, en probeer de chocolade in het deeg te verdelen.

Chocolate chip koekjes
Chocolate chip koekjes

De chocolate chip koekjes bakken – 20 minuten

Schep een volle eetlepel aan chocolate chip deeg in je handen. Dit gaat makkelijker als je je handen een beetje nat maakt, aangezien het deeg behoorlijk plakkerig is. 

Rol het het dan tot een bal en plaats deze op de bakplaat en druk een beetje platter, ongeveer een 5 centimeter van elkaar af. De koekjes worden veel breder en hebben ruimte nodig om te bakken. De exacte afstand die nodig is, is afhankelijk van de grootte van de deegballen. 

Bak de chocolate chip koekjes goudbruin in 12 tot 15 minuten tijd. Je krijgt zachtere chocolate chip koekjes als je deze maar 12 minuten bakt, en stevigere als je deze langer bakt. 

Verplaats de chocolate chip koekjes na het bakken op een afkoel rek. Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur. Bak in de tussentijd de andere helft van de chocolate chip koekjes. De koekjes kunnen in een luchtdichte bak tot 5 dagen na bakken bewaard worden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-03-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

2 reacties op Chocolate chip koekjes

H plaatste op 13-01-2017 om 14:15:53
Misschien ook handig om in de beschrijving te melden dat je het zout moet toevoegen.... Hopelijk smaken ze zonder ook
Ohmydish plaatste op 13-01-2017 om 14:43:01
Hallo Hans, inderdaad! We waren vergeten te vermelden dat je een snufje zout moet toevoegen bij de bloem. Ook zonder het snufje zout smaken ze! Wij hebben het recept aangepast, bedankt!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.