Camembert in bladerdeeg uit de oven

(11)

Wauw! Camembert in bladerdeeg uit de oven met gedroogde cranberries en walnoten. Zó lekker! Recept voor 4 personen, klaar in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-02-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Camembert in bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten


  • Een hele camembert
  • Handvol gedroogde cranberries
  • 8 walnoten
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 3 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Bloem

Kookgerei nodig


  • Oven + bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Siliconen kwast

Camembert in bladerdeeg uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/camembert-in-bladerdeeg-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bedek de bakplaat met bakpapier. Ontdooi 3 vellen bladerdeeg. Bestuif het werkblad met wat bloem.

Rol de bladerdeegvellen uit en maak 1 groot vel door de 3 kleinere bladerdeegvellen aan elkaar te plakken. Gebruik daar een siliconen kwast en een eidooier van 1 ei voor.

Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Meng de walnoten samen met een handvol gedroogde cranberries.

Bedek de bovenkant van de camembert met de cranberries en walnoten. Voeg dan 1 eetlepel basterdsuiker toe. 

Camembert in bladerdeeg uit de oven
Camembert in bladerdeeg uit de oven

De camembert in bladerdeeg uit de oven bakken – 10 minuten

Vouw het deeg op een nette manier naar binnen om een pakketje van de camembert te maken. Voeg eventueel meer eidooier toe als je merkt dat het pakketje niet dicht wil blijven zitten.

Bak de camembert in bladerdeeg 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Geniet van dit simpele, maar heerlijke kaaspakketje met een lekker glas rode wijn erbij. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-02-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Camembert in bladerdeeg uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.