Deze broccolisoep uit de slowcooker heeft 1 geheim; je hebt er geen omkijken naar! Heerlijk als doordeweekse maaltijd met een stukje brood erbij.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccolisoep-uit-de-slowcooker
Pel de ui en schil de aardappelen. Was de prei en snijd deze in ringen. Rasp de wortels grof. Maak een liter kippenbouillon, je kunt deze aan de hand van bouillonblokjes maken maar je kunt deze ook volledig zelf maken.
Snijd broccoli roosjes van de broccoli. Snijd de broccoli roosjes in kleine stukken, snijd de stengels er grotendeels af. Als je de stengels wilt gebruiken, dien je deze wel eerst te schillen om het harde deel te verwijderen.
Giet de kippenbouillon samen met de ui, prei, aardappelen, broccoli roosjes en wortels in de slowcooker. Voeg dan alle kruiden toe.
Plaats de deksel op de slowcooker en gaar de soep 2 uur lang op de hoogste stand. Proef, en breng op smaak met eventueel meer kruiden, peper en zout.
Stel de slowcooker dan in op de laagste stand, en gaar de soep nogmaals 2 uur lang. Gebruik een staafmixer om de inhoud van de slowcooker te pureren tot een soep.
Je kunt eventueel ook een blender gebruiken als alternatief. Serveer de soep met een flinke lepel crème fraîche.
De broccolisoep uit de slowcooker kan tot 3 dagen lang in de koelkast bewaard worden, of vries tot wel 3 maanden in. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.