Bloemkoolschotel met ham en kaas

(24)

Lekker doordeweeks recept, een bloemkoolschotel met ham en kaas. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een uur tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-06-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bloemkoolschotel met ham en kaas

Ingrediënten


  • 1 bloemkool van ongeveer 400 gram
  • 350 gram voorgegaarde aardappelplakjes
  • klontje boter
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • 100 ml volle melk
  • 1 ei
  • 10 gram verse bieslook
  • 100 gram achterham
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Ovenschaal
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom
  • Garde
  • Middelgrote pan

Bloemkoolschotel met ham en kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolschotel-met-ham-en-kaas


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Snijd de ui in ringen. Breng water aan de kook in een middelgrote pan, kook de bloemkoolroosjes 5 minuten lang.

Giet af en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Snijd de achterham in dunne reepjes en snijd de verse bieslook fijn. Voeg ei en de melk toe aan een kom en klop met een garde samen. Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.

Voeg dan een snufje zout, wat peper en een halve eetlepel nootmuskaat toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de ovenschaal. Giet het ei-melk mengsel over de bloemkool heen.

Voeg de reepjes achterham, aardappelplakjes en de uiringen toe aan de ovenschaal. 

Bloemkoolschotel met ham en kaas
Bloemkoolschotel met ham en kaas

De bloemkoolschotel met ham en kaas afmaken – 40 minuten

Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 35 tot 40 minuten gaar. Garneer met de gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-06-2023


Waardeer dit recept!
24 stemmen

2 reacties op Bloemkoolschotel met ham en kaas

Rianne plaatste op 17-10-2017 om 17:29:24
Een heerlijk recept met ingrediënten die ik toevallig allemaal in huis had! Makkelijk te maken en ook nog best gezond :)
Ohmydish plaatste op 17-10-2017 om 19:22:11
Dankje! Altijd fijn om niet nog extra naar de supermarkt te hoeven :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.