Lekker doordeweeks recept, een bloemkoolschotel met ham en kaas. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een uur tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-06-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolschotel-met-ham-en-kaas
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Snijd de ui in ringen. Breng water aan de kook in een middelgrote pan, kook de bloemkoolroosjes 5 minuten lang.
Giet af en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Snijd de achterham in dunne reepjes en snijd de verse bieslook fijn. Voeg ei en de melk toe aan een kom en klop met een garde samen. Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.
Voeg dan een snufje zout, wat peper en een halve eetlepel nootmuskaat toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de ovenschaal. Giet het ei-melk mengsel over de bloemkool heen.
Voeg de reepjes achterham, aardappelplakjes en de uiringen toe aan de ovenschaal.
Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 35 tot 40 minuten gaar. Garneer met de gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-06-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.