Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

(0)

Een malse en sappige black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-11-2020

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Ingrediënten


  • 2 black angus biefstukken
  • Handvol oesterzwammen van goede kwaliteit
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel tabasco
  • 3 eetlepels zoute (glutenvrije) sojasaus
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
  • Optioneel: 80 gram polenta en 25 gram boter en Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • Kleine kom
  • Garde
  • Grillpan
  • Grote pan
  • Kleine sauspan
  • Vierkant bakje met aluminiumfolie erin

Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/black-angus-biefstuk-met-polenta-en-zoetzure-oesterzwammen


Voorbereiding -- 20 minuten

Haal de biefstukken een half uur voor gebruik uit de koelkast.

Meng 1 eetlepel suiker, 1 theelepel tabasco, 3 eetlepels zoute sojasaus samen in een kleine kom met behulp van een garde. Maak de oesterzwammen schoon (niet onder water!). Wrijf de 2 black angus biefstukken in met wat olijfolie en druk er voorzichtig wat zeezout en zwarte peper in.

Hoe maak je polenta?

Breng 470 ml water met zout erin aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met een garde. Zet het vuur lager en kook de polenta aan de hand van de verpakking gaar. Er zijn verschillende soorten polenta, de exacte kooktijd kan per soort verschillen. De polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over.

De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout.

Bedek de binnenkant van een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet hier de polenta in. Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in elke gewenste vorm snijden.

De black angus biefstuk bakken -- 10 minuten

Verhit de grillpan op de hoogste stand, er moet letterlijk rook van de pan af komen. Verhit in de tussentijd een andere bakpan om de polenta stukjes op te warmen. Verhit ook het sojasaus mengsel op middel-hoog vuur in een klein sauspannetje. Scheur de oesterzwammen doormidden en voeg deze toe aan de saus. Verwarm de zwammen 3 tot 4 minuten lang, terwijl je de black angus biefstuk bakt.

Leg de black angus biefstukken in de grillpan, er zal flink wat rook vanaf komen; zet dus je afzuigkap aan. Draai de biefstukken om na 2 - 3 minuten en bak de andere kant ook 2 -3 minuten. Haal dan de black angus biefstukken uit de pan en laat deze 2 minuten lang rusten.

Serveer met polenta en de zoetzure oesterzwammen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-11-2020


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.