Een malse en sappige black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2020
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/black-angus-biefstuk-met-polenta-en-zoetzure-oesterzwammen
Meng 1 eetlepel suiker, 1 theelepel tabasco, 3 eetlepels zoute sojasaus samen in een kleine kom met behulp van een garde. Maak de oesterzwammen schoon (niet onder water!). Wrijf de 2 black angus biefstukken in met wat olijfolie en druk er voorzichtig wat zeezout en zwarte peper in.
Hoe maak je polenta?
Breng 470 ml water met zout erin aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met een garde. Zet het vuur lager en kook de polenta aan de hand van de verpakking gaar. Er zijn verschillende soorten polenta, de exacte kooktijd kan per soort verschillen. De polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over.
De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout.
Bedek de binnenkant van een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet hier de polenta in. Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in elke gewenste vorm snijden.
Leg de black angus biefstukken in de grillpan, er zal flink wat rook vanaf komen; zet dus je afzuigkap aan. Draai de biefstukken om na 2 - 3 minuten en bak de andere kant ook 2 -3 minuten. Haal dan de black angus biefstukken uit de pan en laat deze 2 minuten lang rusten.
Serveer met polenta en de zoetzure oesterzwammen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2020
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.