Bisque de homard - kreeftensoep

(12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Soep recepten Calorieën 100 calorieën p.p.
Bisque de homard - kreeftensoep

Ingrediënten


  • 1,5 kg verse kreeft (of eventueel uit de diepvries)
  • ½ prei
  • zout naar smaak
  • 4 laurierblaadjes
  • ongeveer 10 peperkorrels
  • 3 uien
  • 3 bleekselderij stengels
  • 2 wortels
  • 120 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 120 gram bloem
  • 120 ml Brandy
  • 500 ml droge witte wijn (goedkoop)
  • 2 liter visbouillon
  • paar takjes verse tijm
  • 250 ml room
  • cayenne peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 2 grote pannen
  • schuimspaan
  • zeef

Bisque de homard - kreeftensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Soep recepten Calorieën 100 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bisque-de-homard-kreeftensoep


Voorbereiding – 20 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Snijd een ui grof, je hoeft deze niet eerst te pellen.

Was ondertussen de prei en bleekselderij, snijd de prei en 1 bleekselderij grof en voeg dit toe aan het water samen met de ui, peperkorrels, zout en laurierblaadjes.

Zodra het water kookt, kook je de kreeften 5 minuten lang in het smaakvolle kokende water. Laat de gekookte kreeften afkoelen en gooi het water weg.

Pel de knoflooktenen en 2 uien en snijd deze fijn. Schil de wortel en snijd deze, en de bleekselderij, in kleine stukjes. Haal het kreeftenvlees uit de kreeften en leg apart. 

Bisque de homard - kreeftensoep
Bisque de homard - kreeftensoep

De bisque de homard afmaken – 1 uur

Verhit olijfolie in een grote pan en bak de kreeftenschalen ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg dan de knoflook, uien, wortel en bleekselderij toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg de bloem toe en na ongeveer een minuut ook de tomatenpuree. Blus af met Brandy en witte wijn om alle aanbaksels los te maken, deze geven de meeste smaak aan de soep.

Schenk de visbouillon erbij, voeg de takjes tijm toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur trekken voor minimaal een half uur.

Je kunt de soep ook een nacht in de koelkast laten staan voor nog meer smaak, maar dit is niet noodzakelijk. Zeef de soep en voeg de room toe.

Breng de kreeftensoep op smaak met cayenne peper en zout. Serveer met fijngesneden kreeftenvlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Bisque de homard - kreeftensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.