Aziatische groentesoep met ham

(6)

Deze Aziatische groentesoep met ham zit boordevol smaak. Met sojasaus, gember en limoensap op smaak gebracht. Gemaakt met verse ingredienten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aziatische groentesoep met ham

Ingrediënten


  • Groot stuk hamschijf, ongeveer 400 tot 500 gram
  • Zonnebloemolie
  • 3 liter water
  • Halve broccoli
  • Halve prei
  • 5 wortelen
  • 1 rode paprika
  • Klein handje champignons
  • Halve paksoi
  • Stukje gember, ter grootte van een duim
  • Sap van 1 limoen
  • Klein handje taugé
  • 2 lenteuien
  • Enoki champignons
  • Sojasaus (glutenvrije) naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • 2 grote pannen
  • Fijne zeef
  • Middelgrote bakpan
  • Rasp

Aziatische groentesoep met ham Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-groentesoep-met-ham


Voorbereiding – 1 uur

Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd ongeveer 1/4e van de prei in niet te dunne plakken.

Snijd de rauwe hamschijf doormidden. Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een grote pan en bak hierin de hamschijf aan beide kanten bruin.

Voeg dan de gesneden prei toe en bak deze een aantal minuten op middelhoog vuur mee.

Giet 3 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water aan de kook is.

Plaats de deksel schuin op de pan en laat het geheel tenminste 1 uur tot anderhalf uur pruttelen. Op deze manier maak je een heerlijke en vooral krachtige bouillon.

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Was de broccoli en snijd hier de roosjes vanaf.

Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd deze in middelgrote stukken. 

Aziatische groentesoep met ham
Aziatische groentesoep met ham

Afmaken van de Aziatische groentesoep met ham – 15 minuten

Verhit zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en voeg de broccoliroosjes, paksoi, champignons en plakjes wortel toe.

Bak deze een aantal minuten mee op hoog vuur, zet dan aan de kant.

Haal het stuk hamschijf en de prei uit de bouillon met behulp van een fijne zeef en giet deze over naar een andere schone pan.

Voeg de champignons, paksoi, broccoli en wortelen toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook.

Rasp wat verse gember in de pan en breng het geheel op smaak met sojasaus, limoensap, peper en zout.

Snijd de overgebleven prei in dunne ringen. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in dunne plakjes.

Snijd ook de lenteui in dunne plakjes.

Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met een klein handje taugé, lenteui, enoki champignons, rode paprika en prei ringen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Aziatische groentesoep met ham

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.