Arretjescake

(63)

Iedereen kent deze super makkelijke no-bake arretjescake wel. Chocolade met koekjes, heerlijk! Kun jij wachten tot de cake stevig is geworden?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake
Arretjescake

Ingrediënten


  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 125 gram cacao poeder
  • 375 gram boter
  • 275 gram Maria koekjes (of andere droge koekjes)

Kookgerei nodig


  • klein sauspannetje
  • elektrische mixer
  • snijplank & koksmes
  • cakeblik
  • siliconen spatel
  • huishoudfolie

Arretjescake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arretjescake


Voorbereiding – 5 minuten

Bekleed een cakeblik met bakpapier, als je het bakpapier een stuk over de rand laat uitsteken kun je de arretjescake na het uitharden makkelijker uit de vorm te halen.

Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de eieren en suiker tot een glad mengsel, voor het beste resultaat is een elektrische mixer aan te raden.

Voeg de gesmolten boter toe en zeef het cacaopoeder beetje bij beetje bij het mengsel, blijf mixen zodat het steeds opnieuw een glad mengsel wordt. 

Zelf arretjescake maken
Zelf arretjescake maken

Arretjescake afmaken – 5 minuten

Snijd of breek de koekjes in grove stukken en schep deze voorzichtig door het cacao mengsel. Gebruik een siliconen spatel en zorg dat alle koek stukjes volledig zijn bedekt.

Schenk het mengsel in het cakeblik en laat het cakeblik zachtjes op het aanrecht vallen om luchtbellen te verwijderen. Dek de arretjescake af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Na minimaal 2 uur zal de arretjescake stevig zijn geworden en kun je deze gemakkelijk snijden. Geniet van deze super makkelijke cake!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-12-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
63 stemmen

Arretjescake: Veel gestelde vragen

Waar komt arretjescake vandaan?

Een arretjescake (in het Engels ook Hedgehog slice genoemd) komt uit Nederland. Het is een ongekookte platte, vierkante of rechthoekige cake met chocolade en gebroken koekjes.

Moet je een arretjescake bakken?

Nee, een arretjescake hoeft niet gebakken te worden. Het is een cake die in de koelkast binnen ongeveer 2 uur tijd langzaam opstijft. Je hebt geen oven nodig om een arretjescake te maken.

Hoe lang kan is een arretjescake houdbaar?

Als je de arretjescake in een koelkast bewaard, dan kun je hem tussen 5 en 7 dagen goed houden. Dek de cake wel steeds af met aluminiumfolie, huishoudfolie of een schone en droge keukendoek.

12 reacties op Arretjescake

Anita Janssen plaatste op 01-04-2018 om 11:11:33
Gebruik je hiervoor een groot cakeblik 30 cm x 12 of een klein cakeblik?
Ohmydish plaatste op 01-04-2018 om 19:16:41
Een standaard cakeblik, deze zijn geloof ik 25 x 12 cm. Groetjes!
G. Timmerman plaatste op 14-07-2018 om 13:20:56
Ff een complimentje....

Wat een leuke site hebben jullie! Ik ben zelf ooit bakkerknecht geweest en mis het vak nu nog steeds. Door het zien van deze lekkernijen en dan voorál hoe jullie het presenteren, word ik weer heel blij (én hongerig, haha). Groetjes, Gert.

Ohmydish plaatste op 14-07-2018 om 20:57:50
Dankje voor de complimenten Gert, heel leuk om te horen!! Groetjes
Jani plaatste op 28-08-2018 om 08:08:00
Kan ik ook cocosvet gebruiken roomboter blijft zo klef. Vroeger had je Delfia vet, dan bleef hij stevig, ook heb ik wel Diamant gebruikt, dat was beter dan roomboter, maar de smaak was niet zo lekker.
Ohmydish plaatste op 28-08-2018 om 15:41:15
Kokosvet lijkt me niet lekker en Diamant e.d. ook niet. Roomboter is nooit klef, dus ik denk dat je margarine hebt gebruikt?
Yvonne plaatste op 22-10-2018 om 17:35:11
Kan ik de boter warm in het mengsel doen of moet ie afgekoeld zijn
Ohmydish plaatste op 22-10-2018 om 18:42:43
De boter kan ook warm in het mengsel, die hoeft niet perse afgekoeld te zijn :)
Emy Simjouw plaatste op 08-05-2020 om 20:57:28
Is dit recept met rauwe eieren?
Ohmydish plaatste op 09-05-2020 om 08:40:13
Dat klopt, een arretjescake wordt altijd met rauwe eieren gemaakt. Fijne dag!
Justin plaatste op 23-05-2022 om 13:00:23
hoe heet moet de oven
Ohmydish plaatste op 23-05-2022 om 15:58:01
Hallo Justin, een arretjescake wordt niet gebakken in de oven. Deze stijft op in de koelkast en is dan na enkele uren klaar om aan te snijden. Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.