Andijvie-aardappelsoep

(6)

Een heerlijke andijvie-aardappelsoep met kerrie, witte wijn en geraspte kaas. Heerlijke combinatie die je zeker eens moet proberen! Klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Andijvie-aardappelsoep

Ingrediënten


  • 500 gram verse andijvie
  • 1 prei
  • ongeveer 5 middelgrote kruimige aardappels
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1.5 liter kippen- of groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • grote handvol geraspte Gruyère kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • blender of staafmixer
  • dunschiller
  • waterkoker

Andijvie-aardappelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/andijvie-aardappelsoep


Voorbereiding – 5 minuten

Was de andijvie en prei. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd de prei in stukken. Schil de aardappels en snijd deze ook in stukjes.

Hoe kleiner de aardappels gesneden zijn des te sneller is de soep klaar. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Als je groentebouillonblokjes gebruikt, kun je deze alvast maken. Je kunt hiervoor ook makkelijk een waterkoker gebruiken. 

Andijvie-aardappelsoep
Andijvie-aardappelsoep

De andijvie-aardappelsoep afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de grote pan en fruit de knoflook een minuutje aan. Voeg dan de prei, andijvie en aardappel toe in delen, want de pan zal waarschijnlijk niet groot genoeg zijn meteen alles tegelijk te kunnen aan fruiten.

Bak het tot het genoeg geslonken is en al een beetje zacht begint te worden. Dit zal maar een paar minuten duren op hoog vuur. Voeg de kerrie en gemberpoeder toe en bak het nog kort mee.

Schenk er dan de witte wijn bij en laat deze grotendeels verdampen. Zodra dit het geval is, schenk je de bouillon erbij en breng aan de kook.

Laat het zachtjes koken tot de aardappels volledig gaar zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de aardappelstukken.

Laat de soep niet te lang koken, anders zal de groene kleur verdwijnen. Gebruik een blender of staafmixer om een gladde soep te creëren.

Breng op smaak met peper en zout en verdeel over borden. Maak de soep af met geraspte Gruyere kaas en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Andijvie-aardappelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.