Maak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananascarpaccio-met-rozemarijnijs
Verwarm de melk samen met de room en 1 takje rozemarijn op laag vuur in een kleine sauspan. Laat dit zachtjes trekken voor ongeveer 10 minuten, zo kan de room de smaak van de rozemarijn goed opnemen.
Klop het eigeel samen met de suiker tot deze luchtig en bleek van kleur is geworden. Zeef het roommengsel om de rozemarijn te verwijderen en schenk deze dan geleidelijk bij het eigeel. Blijf mixen om stollen van het eigeel te voorkomen.
Schenk dan alles weer terug in de kleine pan en laat het eigeel garen op laag vuur. Blijf roeren met een siliconen spatel, zodat er niets kan aanbranden op de bodem. Het mengsel is gaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel met je vinger en deze zichtbaar blijft.
Dek het mengsel dan af door er een stuk bakpapier op te leggen, zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat het mengsel dan volledig afkoelen.
Draai het roommengsel op in de ijsmachine, dit zal ongeveer 30 minuten duren afhankelijk van je machine.
Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over borden en hak dan de hazelnoten grof.
Snijd de naalden van de overgebleven rozemarijn fijn. Zodra het ijs klaar is, leg je een bolletje ijs in het midden en garneer het geheel met gehakte hazelnoten en rozemarijn. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.