Ajam paniki

(17)

Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Ajam paniki

Ingrediënten


  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika (wij gebruikten een rode paprika)
  • 3 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 kaffir blaadjes (limoen blad - te koop bij de toko) of gebruik limoen of citroensap
  • 3 kemirie noten (te koop bij de toko)
  • 3 lombok pepertjes (voor een pittige versie - hoeveelheid naar smaak gebruiken)
  • 1 citroengras stengel
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 200 ml kokosmelk
  • Olie, zonnebloem of olijfolie
  • Gekookte rijst om bij de ajam paniki te serveren

Kookgerei nodig


  • Snijplank & koksmes
  • Champignon borstel of keukenpapier
  • Middelgrote bakpan
  • Rasp

Ajam paniki Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-paniki


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil en rasp 2 cm verse gember wortel en kneus de citroengras stengel door er met de onderkant van een pan of groot mes op te slaan.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes.

Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes.

Ajam paniki
Ajam paniki

De ajam paniki afmaken – 20 minuten

Verhit olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de gesneden sjalot, knoflook, lombok pepers, gember en kemirie noten enkele minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe.

Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer met bijvoorbeeld gekookte witte rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Ajam paniki

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.