Aardappelpuree met kaas uit de oven

(9)

Heerlijke smeuïge aardappelpuree met kaas uit de oven. Heel makkelijk te maken en verrassend lekker! Ook nog eens extra lekker door het amandelschaafsel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpuree met kaas uit de oven

Ingrediënten


  • 500 gram kruimige aardappels
  • 50 gram boter
  • 3 eidooiers
  • 150 gram geraspte kaas (wij gebruikten oude kaas)
  • klein handjevol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel een snufje nootmuskaat

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • fijne zeef
  • grote soeplepel
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • spuitzak zonder spuitmond

Aardappelpuree met kaas uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-kaas-uit-de-oven


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Giet ze af en maak er een gladde puree van, dit kun je doen door de aardappels met een grote soeplepel door een fijne zeef te drukken. 

Roer de boter en geraspte kaas door de puree. Zodra deze volledig gesmolten zijn en goed gemengd zijn voeg je ook de eidooiers toe. Breng de puree dan op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Aardappelpuree met kaas uit de oven
Aardappelpuree met kaas uit de oven

Aardappelpuree met kaas uit de oven afmaken – 25 minuten

Schep de aardappelpuree in een spuitzak en spuit er rondjes mee op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. 

Verdeel amandelschaafsel over elk rondje en bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin zijn geworden. 

Serveer bijvoorbeeld met warme groenten en draadjesvlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Aardappelpuree met kaas uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.