Profielfoto van Netty Heerkens

Risotto met paddestoelen

Laatst aangepast: 02-12-2023 | 0 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 400 gr risottorijst (Arborio)
  • 300 á 400 gr gemengde paddestoelen
  • 85 gr boter
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1,75 ltr groentebouillon
  • 60 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/656b54e5ae30e


Breng de bouillon aan de kook en houd tegen de kook aan tijdens het bereiden.
Snijd ondertussen de paddestoelen in reepjes.
Rijst NIET wassen

Fruit het sjalotje aan in een wok of hapjespan en voeg als het glazig is, de rijst toe.
Roer goed door tot alle korrels met vet zijn bedekt.
Voeg gedurende 15 minuten steeds een soeplepel hete bouillon toe. Als de bouillon bijna volledig is geabsorbeerd, kan de volgende lepel worden toegevoegd.

Als de risotto bijna klaar, kan de helft van de boter in een koekenpan worden verhit. Bak de ui en de paddestoelen gaar.

Haal de risotto van het vuur en laat een minuutje staan. De risotto moet "al dente" zijn.
Schep de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddestoelenmengsel door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas en wat olijven.


Bronvermelding

Smulweb

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.