Laatst aangepast: 08-05-2022 | 1 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/6277a67d769f5
Begin met het koken van de rijst, doe dit volgens de instructies op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan zonder olie. Snipper de rode ui heel fijn en snijd de mozzarella, de cherry- en zongedroogde tomaatjes en parmaham in stukjes. Doe de olijfolie samen met het citroensap, de pesto, de Italiaanse kruiden en een uitgeperst teentje knoflook in een bakje. Even doorroeren en zet daarna even opzij. Als de rijst gaar is, kun je die het beste even laten afkoelen. Doe vervolgens alles in een kom en meng de dressing erdoor. Verdeel de salade nu over twee borden of schep op een serveerschaal en serveer met wat verse basilicum en een snuf peper.
Tip: Ga je deze salade als maaltijdsalade maken, dan heb je genoeg voor twee personen. Zet je de salade als bijgerecht op tafel, dan kunnen ongeveer vier personen ervan smullen.
Tip: Ook lekker met mais, gegrilde groente of wat gebakken spekjes bijvoorbeeld.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.