Profielfoto van Charlotte V.

Hartige taart met bospeen

Laatst aangepast: 01-05-2022 | 1 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 4 uien
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 400 g cottage cheese (2 bakjes à 200 g)
  • 20 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje peper
  • 1 bos bospeen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/626e6abe3eaa1


Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet de deegvorm in met olie. Bekleed de vorm met het deeg.
Halveer de uien en snijd ze in ½ cm dikke plakjes. Verhit de olie en stoof de uien op middelmatig hoog vuur ca. 10 min. zonder ze te laten kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de wortel schuin in 1 cm dikke plakjes. Doe ze in een pan met een snufje zout en een laagje water, leg een deksel op de pan en stoof de wortelen in ca. 6 min. beetgaar.
Klop in een ruime kom de eieren los en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de wortelen, de uien en de cottage cheese toe en schep alles goed door elkaar. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en schep ze erdoor. Verdeel de vulling over de beklede taartvorm.
Plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de taart in ca. 45 min.gaar.


Bronvermelding

Jumbo

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.