Profielfoto van Charlotte V.

Witlofschotel met kip

Laatst aangepast: 03-04-2022 | 1 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 2 of 3 stronkjes witlof
  • 200 gr kipfilet
  • 250 gr aardappel(schijfjes)
  • 4 el creme fraiche
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl peterselie
  • mespuntje nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • geraspte kaas

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/6249787e6c2c9


Verwarm de oven voor op 180 graden. Geen aardappelschijfjes in huis, maar wel gewone aardappels? Schil dan eerst de aardappels en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8-10 minuten voor. Snipper ondertussen de ui, snijd de kipfilet in stukjes, verwijder de kern van de witlof en snijd daarna in stukjes. Breng de kipfilet op smaak met zout, peper, cayennepeper en paprikapoeder. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de kip toe en bak vijf minuutjes mee en dan kan de witlof erbij. Doe na nog eens 5 minuten de fijngesneden knoflook erbij samen met een mespuntje nootmuskaat en de creme fraiche. Roer even goed door en zodra de creme fraiche gesmolten is, kan het vuur uit. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep nu de kip en witlof in de ovenschaal en leg dan de rest van de aardappelschijfjes erboven op. Strooi tot slot wat geraspte kaas over de bovenkant en zet de ovenschotel circa 15-20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.