Laatst aangepast: 23-03-2022 | 0 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/623b5d682e9a7
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
2
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
3
Doe de spinazie in de zeef, druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Voeg na 10 min. de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor.
4
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de vega balletjes in ca. 7 min. op middelhoog vuur goudbruin.
5
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Rasp de kaas.
6
Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Verdeel de vega balletjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Serveer met een partje citroen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.