Laatst aangepast: 20-03-2022 | 0 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/623710dbebf38
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde broccoli met bulgur op tafel.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Verdeel de broccoli over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en breng op smaak met peper. Rooster de broccoli 15 min. in de oven.
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de bulgur toe. Schenk er 600 ml kokend water bij. Doe het deksel op de pan en kook op laag vuur in 10 min. gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de amandelen 3 min. Laat afkoelen op een bord. Houd een paar blaadjes peterselie apart voor de garnering en doe de rest in een hoge beker. Voeg de helft van de feta de helft van de amandelen toe. Schenk er de azijn, de rest van de olie en 80 ml water bij. Breng op smaak met peper en maal fijn met een staafmixer.
Giet intussen de paprika af en snijd in dunne reepjes. Hak de rest van de amandelen grof. Roer de bulgur los met een vork en verdeel over 4 borden. Besprenkel met de helft van de saus. Verdeel er de broccoli en paprika over. Besprenkel met de rest van de saus. Verkruimel er de rest van de feta over en bestrooi met de amandelen. Garneer met de apart gehouden peterselie.
Tip! Schenk eventueel 600 ml groentebouillon bij de bulgur in plaats van water.
eet smakelijk
jumbo
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.