Laatst aangepast: 24-02-2022 | 2 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/6217214108ed0
Snijd de runderlappen in stukjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Je kunt een theelepel gebruiken om de harde buitenste laag van de verse gember af te schrapen. Kneus de citroengras stengel en snijd de laos doormidden.
Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de stukjes runderlappen tot deze bruin kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kardemom peulen, kaneelstokken, salam, limoen blaadjes, sap en rasp van een halve limoen, geraspte gember, citroengras stengel, laos en kokosmelk toe. Doe alles over in de slowcooker en bereid het in de slowcooker voor 2 uur op stand high en 6 uur op stand low.
Verwijderd de kruiden zoals de kardemom peulen, kaneelstokken, limoen blaadjes, citroengras stengel en laos voor het opdienen.
aangepaste recept (slowcooker) van mijn moeder
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.