Profielfoto van Par D.

Rendang

Laatst aangepast: 24-02-2022 | 1 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 1 kg runderlappen
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 400 ml kokosmelk
  • arachideolie
  • 1 citroengras stengel
  • 4 cm gember wortel
  • 1 stuk verse laos (of gebruik gedroogde)
  • 3 blaadjes salam
  • 3 limoen blaadjes (te koop bij de toko, of vriesvak AH)
  • 1/2e limoen
  • 5 kleine gedroogde chili pepertjes of verse spaanse pepers. (jou je van pittig dan kan je ook rawit pepers gebruiken)
  • 2 kaneelstokken
  • 6 kardamom peulen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 theelepels geraspte kokos

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/6217214108ed0


Snijd de runderlappen in stukjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Je kunt een theelepel gebruiken om de harde buitenste laag van de verse gember af te schrapen. Kneus de citroengras stengel en snijd de laos doormidden.
Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de stukjes runderlappen tot deze bruin kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kardemom peulen, kaneelstokken, salam, limoen blaadjes, sap en rasp van een halve limoen, geraspte gember, citroengras stengel, laos en kokosmelk toe. Doe alles over in de slowcooker en bereid het in de slowcooker voor 2 uur op stand high en 6 uur op stand low.
Verwijderd de kruiden zoals de kardemom peulen, kaneelstokken, limoen blaadjes, citroengras stengel en laos voor het opdienen.


Bronvermelding

aangepaste recept (slowcooker) van mijn moeder

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.