Profielfoto van Ruud P.

Tjau Kai Tin

Laatst aangepast: 29-01-2022 | 0 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 350 gram kippendijen (in stukjes)
  • 1 el aardappelmeel
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el (lichte) sojasaus
  • (mespuntje) suiker
  • 100 gram cashewnoten
  • 2x bosuitjes (ringen gesneden)
  • 1x gele ui (fijn gesneden)
  • 1x el gember (fijn gesneden)
  • 2x knoflook teentje (fijn gehakt)
  • 50 gram paprika (rood) in blokjes
  • 50 gram paprika (groen) in blokjes
  • 50 gram komkommer in blokjes
  • zonnebloem olie
  • SAUS:
  • 2 tl aardappelmeel
  • 1 el Hoi Sin saus
  • 25cl kippenbouillon

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/61f55a82379b4


Meng de stukjes kip met de kruiden en de aardappelmeel.
Dek het af en laat het 10 minuten intrekken.
Bak de kip 3 tot 4 minuten in één eetlepel olie, haal de kip uit de pan.
Roerbak de ui glazig samen met de knoflook. Voeg vervolgens de kip, bosuitjes en de cashewnoten toe. Maak het af door de de saus toe te voegen en roer -kort- totdat de saus dik en transparant is.

- lekker bij rijst, nasi of bami.


Bronvermelding

Recept van mijn voormalige collega J. Jiang.

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.