Laatst aangepast: 16-01-2022 | 0 keer bewaard
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/61e4202c625ac
Boemboe maken: In de vijzel: de gesneden ui, de knoflook, trassi, en 2 theel. Suiker.
Dit stampen (hoeft niet zo heel fijn).
De asem pasta oplossen in een kop warm water, dit zeven en in een kom doen hierin de moten vis van beide kanten goed inwrijven.
Daarna de vis in een pan van beide kanten even goed aanbakken.
Uit de pan nemen en even apart zetten.
In de wadjan, 6 eetl olie, hierin goed fruiten de schijfjes laos, sereh(grof gesneden) de schijfjes djahe, poeroet en salem blad,
Dan de boemboe erbij doen en dit op een hoog vuur goed bakken.
Een flinke eetlepel sambal badjak erbij, even bakken en dan afblussen met de rest van het asemwater. Daarna aanvullen met de bouillon (3 tot 4 dl.)
De vismoten in de pan doen, het geheel weer aan de kook brengen een
eetl. ketjap er door mengen, maggi blokjes erbij en met de deksel op de pan nog eens 10 min. op een laag vuur door laten koken.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.