Profielfoto van Hanny Langenhuizen

Pittige tomatensoep

Laatst aangepast: 26-11-2021 | 0 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • 4 ons runderlappen
  • 2.50 Gr half om half gehakt
  • 2 a 3 blikjes tomatenpuree
  • 1 kilo tomaten
  • Of(2 pakken gezeefde tomaten)
  • 2 grote uien
  • 4 runderbouillonblokken
  • 4 grotere laurierblaadjes
  • Theelepeltje sambal
  • 1prei

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/61a11a896a159


Kook in een royale kookpan 3liter water
Doe de runderlappen erbij en laat op een klein pitje het vlees garen.±1.5 uur
In de tussentijd draai je van het gehakt
Mooie balletjes
Snij de prei in ringen
Haal de ui uit zijn jasje maar laat hem wel heel.
Haal het vlees uit de pan en haal het met 2 vorken uit elkaar of snijd het in stukken
Voeg nu de bouillonblokjes toe
De tomaten of de gezeefde tomaten
De tomatenpuree
En de sambal
Als je verse tomaten neemt laat je die een half uurtje garen om ze vervolgens te zeven
Daarna voeg je de ballen de hele uien en
De laurierbladen toe
Alles nog steeds op klein vuur
Af en toe met houten lepel door roeren
Ongeveer een kwartier voor dat je de soep gaat opdienen de ui eruit halen en de prei erbij doen
Smakelijk eten


Bronvermelding

Oma's eigen recept

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.