Profielfoto van Ans Vranken

Kwarktaart

Laatst aangepast: 02-05-2021 | 0 keer bewaard


Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)
  • Bodem:
  • 1 rol volkoren biscuits
  • 100 gr boter
  • Vulling:
  • 450 gr fruitkwark
  • 8 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 50 gr suiker
  • Sap van 1 citroen
  • Garnering: potje jam of gelei

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/receptenboekje/recept/608ede3190863


Maak biscuitjes fijn met deegrol en meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en druk de massa stevig aan op de bodem. Week de gelatine in ruim koud water. Splits de eieren en klop het eiwit eerst zonder en vervolgens met de helft van de suiker zeer stijf. Klop de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en klop de kwark erdoor. Los de gelatine op in warm citroensap maar vooral niet laten koken. Als het een beetje afgekoeld is meng het met de kwark. Schep het kwarkmengsel door het eiwit en schenk het op de biscuitjes bodem. Laat het enige uren opstijven in ijskast. Je kunt de kwark taart garneren met evt slagroom, fruit of een potje jam of gelei.


Bronvermelding

Libelle

Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!

Aan deze inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Dit recept is geplaatst door 1 van de leden van Ohmydish. Niet mee eens? Neem dan contact met ons op.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.