Recepten die door Aart D. als favoriet opgeslagen zijn.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Pepesan ikan is een bekend visgerecht uit Indonesië met een beetje pit en boordevol kruiden. Heerlijk gestoomde makreel met een zelfgemaakte boemboe.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.
Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2022
Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!