Profielfoto van Frans Delgman

Favoriete recepten

Recepten die door Frans Delgman als favoriet opgeslagen zijn.


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.


Tonijntartaar met wasabi

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een feestelijk en makkelijk voorgerecht om indruk te maken. Deze tonijntartaar met wasabi is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Lekker met de nootachtige smaak van rucola.


Pasta puttanesca

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Pasta puttanesca is een ideale doordeweekse maaltijd, gemaakt van goedkope ingrediënten die een krachtige smaak afgeven.


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Cannelloni met gehakt

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Poulet chasseur

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.


Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is.


Engelse meat pie

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze overheerlijke Engelse meat pie heeft een heerlijke vulling van gehakt, prei, wortel, erwtjes en meer. Met een knapperig deeg, zoals de perfecte meat pie hoort te zijn.


Knolselderij gratin

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een romige knolselderij gratin met aardappel en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht. De knolselderij en rozemarijn maken van een standaard aardappelgratin een winterse gratin met een volle smaak.


Eggs benedict

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.


Bladerdeegrol met gehakt en ei

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.


Rösti-ei muffins

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze rösti-ei muffins staan leuk tijdens de paasbrunch, maar ze zijn ook heerlijk als bijgerecht bij het avondeten. Aardappel bakjes met een eitje, jammie!


Plaattaart met witte asperges en ei

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 16-03-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een plaattaart met witte asperges en ei is een heel goed idee voor de lunch. Een echt lente gerecht met witte asperges, ei en ham.


Draadjesvlees

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 18-11-2023

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Kip ketjap

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 04-11-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Kip ketjap met rijst en sperziebonen is een makkelijke doordeweekse maaltijd met een ketjap marinade en cashewnoten. Bomvol smaak door de knoflook en gember, met een beetje pit.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.