Profielfoto van Peter Kemp

Favoriete recepten

Recepten die door Peter Kemp als favoriet opgeslagen zijn.


Camarenga bief stoofschotel

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 11-02-2023

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.


Romige kippensoep met champignons

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 11-02-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Eet deze romige kippensoep met champignons met een stukje brood en je hebt in iets meer dan een half uur een heerlijk vullende maaltijd op tafel. Met gebakken champignons en pulled chicken.


Spezzatino - Italiaanse kalfsstoof

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 11-02-2023

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.


Sloppy joe

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 11-02-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

De Amerikaanse Sloppy joe is een zacht broodje met gehakt. Het gehakt is heerlijk smeuïg met kruiden, ketchup en meer.


Romige tomatensoep

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een makkelijke romige tomatensoep die te maken is met weinig ingrediënten. Extra romig en vol van smaak door de toevoeging van kaas.


Sajoer tumis boontjes

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!


Zelf wijnzuurkool maken

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 01-02-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf wijnzuurkool maken is niet moeilijk, je doet dit het beste met een keramische zuurkoolpot. Deze gefermenteerde kool kun je tot wel een jaar bewaren.


Lachha paratha

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 15-01-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Lachha paratha is een heerlijk Indiaas platbrood, lachha betekent vouwen of plooien en dat maakt dit brood zo knapperig. Te maken met weinig ingrediënten, een heerlijk brood zonder gist.


Teriyakisaus

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 15-01-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.


Appelbeignets

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 29-12-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.


Paella Valenciana

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 12-12-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

De Valenciaanse paella, ofwel Paella Valenciana, is de traditionele paella uit Valencia. Heerlijk met kip, konijn, snijbonen en lima bonen. Bomvol smaak en niet moeilijk om te maken.


Kalfsrollade met roomsaus

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 12-11-2022

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.


Crema catalana

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 29-10-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Dit makkelijke toetje is een populair nagerecht uit Catalonië, Noord-Spanje. Een heerlijke pudding met een vleugje citrus en kaneel met een knapperig suikerlaagje.


Poulet chasseur

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 29-10-2022

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.


Tiroler Gröstl

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie mijn favorieten op 19-10-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een heerlijke klassieker uit Tirol: Tiroler Gröstl. Wie houdt er nou niet van een mix van aardappelen, rundvlees, ui en spiegeleieren.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.