Profielfoto van Lau Oosthoek

Favoriete recepten

Recepten die door Lau Oosthoek als favoriet opgeslagen zijn.


Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Visgerechten op 11-01-2021

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.


Kabeljauw met saffraansaus

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Visgerechten op 11-01-2021

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.


Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Visgerechten op 11-01-2021

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht!


Gestoofde schouderkarbonade

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (59)

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.


Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.


Cannelloni met gehakt

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Indiase butter chicken - Murgh makhani

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.


Beef Wellington

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Bavette met mosterdsaus

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.


Honing-mosterd kip

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (103)

Een simpele kipfilet, maar dan net even lekkerder! Deze honing-mosterd kip is klaar binnen een half uur en met maar een paar ingrediënten perfect voor doordeweeks.


Balsamico-honing kip

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heerlijk balsamico-honing kip, gebakken in de oven tot perfectie. Met een krokant vel en malse kip, om van te smullen! Klaar binnen een half uur.


Kalfsrollade met tomaatjes en rozemarijn

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een kalfsrollade met tomaatjes en rozemarijn is makkelijk te maken. Heerlijk mals vlees voor een perfect pronkstuk tijdens een diner of feestdagen. Klaar binnen 40 minuten.


Chimichurri biefstuk taco's

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Chimichurri biefstuk taco's zitten boordevol smaken door de pepers, knoflook, ui, avocado en meer. Gebruik een malse biefstuk voor deze taco's. Klaar binnen een half uur.


Lente lasagne met groene asperges

Opgeslagen Opgeslagen in de collectie Hoofdgerecht op 11-01-2021

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een heerlijk frisse lente lasagne met groene asperges is gemaakt met een citroen-bechamelsaus en verse asperges. Je kunt deze met of zonder vlees maken, klaar in iets meer dan een uur.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.