Zweedse kaneelbroodjes

(32)

Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Zweedse kaneelbroodjes

Ingrediënten


  • 50 gram verse gist
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 ml melk
  • 150 gram suiker + extra
  • 600 gram bloem
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • kleine sauspan
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • theedoek
  • koksmes
  • garde

Zweedse kaneelbroodjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zweedse-kaneelbroodjes


Voorbereiding – 1 uur

Verkruimel de verse gist in een kleine kom. Verwarm 50 gram boter samen met de melk in een kleine sauspan tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.

Los de gist op in de warme melk en boter en meng dit tot een glad mengsel. Voeg 600 gram bloem, zout en 50 gram suiker toe en meng het deeg goed.

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Meng 100 gram boter met kaneel en 100 gram suiker tot een gladde vulling. Dit kun je het beste met je handen mengen.

Kneed het deeg nog even kort tot het deeg elastisch is, voeg eventueel als het deeg te plakkerig is nog een beetje extra bloem toe. Rol het deeg uit tot het ongeveer 30 cm bij 40 cm is.

Verdeel het suiker en kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op in de lengte. Snijd stukjes van ongeveer 2 cm af van de deegrol.

Plaats de deegrolletjes op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek om nog eens 20 minuten te laten rijzen. 

Zweedse kaneelbroodjes
Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes bakken – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Klop een eitje los en besmeer de kaneelbroodjes met een dun laagje ei. Bak de Zweedse kaneelbroodjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin.

Zodra de broodjes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rek en bestrooi ze met extra suiker als je wilt. Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak.

Je kunt de Zweedse kaneelbroodjes ook invriezen. Zodra ze ontdooid zijn besmeren met een beetje water en opnieuw opwarmen in de oven. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

24 reacties op Zweedse kaneelbroodjes

C. Heuijerjans plaatste op 21-07-2016 om 18:45:49
Hoi Veronique

Hoeveel bloem moet er in ,staat niet bij de ingrediënten !!

Groetjes Carla

Ohmydish plaatste op 21-07-2016 om 18:53:57
Hallo Carla, we hebben het recept aangepast, dit waren we inderdaad vergeten in de ingredienten lijst. Groetjes
Mirjam plaatste op 22-07-2016 om 06:21:33

Fijn dat jullie het hebben aangepast, ik zie het echter nog steeds niet? Misschien damt jullie het in de neantwoording kunnen zetten, dan kan iedereen het meteen zien. Broodjes zien er nl heerlijk uit, wil ze graag maken, schat het in op zo' n 750gr bloem?

Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 06:57:43
Beste Mirjam, wat vreemd! Het gaat om 600 gram bloem. Veel plezier met bakken !
Kieszkowski Theresa plaatste op 22-07-2016 om 06:38:53
Sorry, maar ik kan nergens vinden hoeveel bloem er wordt gebruikt?
Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 06:58:09
Hallo Kieszkowski, in dit recept wordt er 600 gram bloem gebruikt. Veel bakplezier !
Marlies plaatste op 22-07-2016 om 07:03:01

Dat ziet er lekker uit. Hoeveel bloem zal ik gebruiken als ik dit recept ga maken?

Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 07:16:05
Beste Marlies, dit recept gebruikt 600 gram bloem. Veel bakplezier !
Vera plaatste op 04-09-2016 om 16:42:38

Beste, Ik heb vandaag de kaneelbroodjes gemaakt, maar het deeg was veel te lopend. Ik kreeg het niet uitgerold, laat staan terug opgerold met de vulling ertussen. Ik heb wat extra bloem toegevoegd, maar dat hielp ook niet. Ik heb toen maar hoopjes van het deeg gebakken. De smaak was wel ok, maar het uitzicht stelde niet veel voor. Enig idee wat er verkeerd gelopen kan zijn? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes, Vera

Ohmydish plaatste op 04-09-2016 om 19:42:16
Hoi Vera, wat vervelend! Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat deeg, welke soort dan ook, lopend is. Bij een beslag wel, maar een deeg niet. Vooral omdat je het probleem niet opgelost kreeg door bloem toe te voegen kan ik helaas even geen oorzaak bedenken. Je hebt de juiste hoeveelheden gebruikt? Heb je misschien het boter en melk mengsel te lang verwarmd zodat het te heet was? Dan kan de gist namelijk zijn werk niet goed meer doen, waardoor het eindresultaat heel anders is dan zou moeten. Heb je verse of gedroogde gist gebruikt? Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden naar de oorzaak! Groetjes Veronique
Anja plaatste op 01-01-2017 om 20:04:10
Hallo volgens zweeds recept gaat er ook cardemon kruid in gr anja
Ohmydish plaatste op 02-01-2017 om 08:08:07
Hallo Anja, bedankt voor de toevoeging!
Marie plaatste op 14-01-2017 om 11:44:32

Hoi, ik heb ze hier ook gemaakt en hier met 300gr bloem geen beginnen aan, veel te lopend en nat. Dan maar bloem blijven toevoegen tot het kneedbaar en rolbaar was. In de oven liep alles goed Ze ogen prima maar de smaak van het deeg valt tegen

Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 11:53:13
Hallo Marie, ik heb het recept nagelopen en de hoeveelheid bloem moet verdubbeld worden. 600 gram in plaats van 300 gram, bedankt voor je reactie !
Bianca plaatste op 14-01-2017 om 15:25:29
In de ingrediënten lijst is het aangepast naar 600 gr bloem maar in de bereiding staat nog steeds 300 gr bloem. Zeer verwarrend mr ik denk op 50 gr gist dat het echt wel 600 gr bloem moet zijn dus mss beter in de bereiding ook aanpassen.
Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 15:27:18
Hallo Bianca, dat klopt! Ik heb het aangepast, bedankt!
Bianca plaatste op 14-01-2017 om 21:44:05
Gemaakt en ze waren super lekker!
Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 22:28:03
Super om te horen! :)
Liesbeth plaatste op 19-04-2017 om 12:10:27
Mag het ook droge gist zijn en hoeveel heb ik dan nodig?
Ohmydish plaatste op 19-04-2017 om 20:32:21
Hoi Liesbeth, verse gist kan vrijwel altijd vervangen worden door droge gist. De verhouding is ongeveer 1:3 dus in dit geval is het 50 gram verse gist en dit staat gelijk aan 16,5 gram droge gist. Groetjes en veel bakplezier!
Kiki plaatste op 26-05-2018 om 12:35:54
Wat doe ik met de huishoudfolie?
Ohmydish plaatste op 26-05-2018 om 18:46:58
Hallo Kiki, je dekt de kom met deeg af met de huishoudfolie.
Laura plaatste op 24-09-2019 om 18:07:54
Heb ze gemaakt en we hebben er van gesmuld, dankjewel!
Ohmydish plaatste op 25-09-2019 om 08:18:18
Dankje Laura, fijn om te horen! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.