Zuurkoolstamppot

(16)

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot

Ingrediënten


  • 500 gram naturel zuurkool
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 gram spekjes
  • flinke scheut melk
  • flinke klont roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: karbonade, rookworst of ander soort vlees om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • aardappelstamper
  • middelgrote bakpan

Zuurkoolstamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolstamppot


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen en voeg deze dan na ongeveer 10 minuten bij de aardappels. Als je deze bij het begin al toe zult voegen, zal de zuurkool kapot gekookt worden. 

Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot

De zuurkoolstamppot afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes mooi krokant in de middelgrote bakpan. Giet de aardappels en zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. 

Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk. Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. 

Roer de spekjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met mosterd en rookworst. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

2 reacties op Zuurkoolstamppot

John plaatste op 01-02-2024 om 18:12:02
Zuurkoolstampot heb ik herontdekt. Wat is dat lekker en beregezond en eenvoudig klaargemaakt. Goeie tip om de zuurkool wat later toe te voegen.
Ohmydish plaatste op 01-02-2024 om 20:41:34

Wat leuk dat je de zuurkoolstamppot herontdekt hebt en inderdaad, zuurkool is ontzettend gezond doordat het gefermenteerd is.  Graag gedaan en jij bedankt voor je leuke bericht! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.