Zuurkool gestoofd in donker bier

(20)

Deze zuurkool gestoofd in donker bier is een typisch gerecht die je in de herfst en winter op tafel zet. Met aardappelen en worst, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zuurkool gestoofd in donker bier

Ingrediënten


  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 1 kilo zuurkool
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 flesjes donker bier zoals bockbier
  • Boter
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 4 worsten

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • 2 middelgrote bakpannen
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank

Zuurkool gestoofd in donker bier Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkool-gestoofd-in-donker-bier


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook. Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd dan in kleinere stukken.

Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook de aardappelen gaar. Snijd het uitje in fijne stukjes. 

Zuurkool gestoofd in donker bier
Zuurkool gestoofd in donker bier

De zuurkool gestoofd in donker bier afmaken – 20 minuten

Giet de zuurkool af en was onder koud, stromend water. Plaats een middelgrote bakpan op het vuur, voeg de zuurkool, laurierblaadjes, kruidnagels en de inhoud van 2 flesjes bruin bier toe.

Voeg de gesneden ui toe en zet het vuur laag. Laat de zuurkool 20 minuten lang zachtjes garen. Roer zo nu en dan. Voeg boter toe in de andere middelgrote bakpan en bak daarin de worsten bruin.

Giet de aardappelen en de zuurkool af en serveer met de gebakken worsten. Je kunt heel makkelijk controleren of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken.

Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappelen gaar. Vergeet niet de laurierbladeren en de kruidnagels uit de pan te halen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Zuurkool gestoofd in donker bier

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.