Zomerse zuurkool met wilde perzik

(12)

Zomerse zuurkool met wilde perzik is erg verfrissend en smaakvol! Wie dacht dat zuurkool enkel voor de winter is heeft het mis, echt waar, probeer het eens.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zomerse zuurkool met wilde perzik

Ingrediënten


  • 400 gram zuurkool (uit de supermarkt of maak je eigen zuurkool)
  • 4 wilde perziken
  • 8 middelgrote aardappels (vastkokend of kruimig, kan beide)
  • 1 ui
  • 150 ml sinaasappelsap
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank & klein mesje

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zomerse-zuurkool-met-wilde-perzik


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.

Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Pel de ui en snijd deze dan zo fijn mogelijk.

Giet de zuurkool af, was de wilde perziken en begin terwijl de aardappels koken met het maken van de zuurkool. 

Zomerse zuurkool met wilde perzik
Zomerse zuurkool met wilde perzik

Zomerse zuurkool met wilde perzik afmaken – 20 minuten

Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 2 minuten aan in de droge pan.

Voeg de uitgelekte zuurkool toe samen met sinaasappelsap en kook ongeveer 10 minuten tot het sinaasappelsap genoeg verdampt is.

Verwijder de pit van de wilde perziken en snijd deze in stukken. Meng de perzikstukken door de zuurkool en breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappels af, breng ze op smaak met peper en zout en serveer met de zomerse zuurkool en wilde perzik.

Serveer de zomerse zuurkool met bijvoorbeeld kipfilet of vegetarische kipstukjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Zomerse zuurkool met wilde perzik

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.