Zomerse witte bonensoep

(7)

Een zomerse witte bonensoep is heerlijk vullend, te serveren als lunch of avondmaaltijd. Met meiknol, aardappel, wortel en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Zomerse witte bonensoep

Ingrediënten


  • 200 gram (gedroogde) witte bonen
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 3 wortels
  • 5 meiknolletjes
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • 1,5e liter groentebouillon
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan met deksel
  • houten lepel

Zomerse witte bonensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zomerse-witte-bonensoep


Voorbereiding – 15 minuten

Let op: week de gedroogde bonen minimaal 12 uur lang in ruim koud water. Je kunt de gerookte spekjes ook weglaten en meer zout of een extra bouillonblokje toevoegen als smaakmaker.

Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke (halve) plakken. Schil de meiknollen en snijd deze in parten. Schil de wortels en snijd deze ook in plakken, niet te dun maar ook niet te dik.

Was de bleekselderij goed, gebruik zowel de stengels als het blad, en snijd deze grof. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. 

Zomerse witte bonensoep
Zomerse witte bonensoep

Zomerse witte bonensoep afmaken – 45 minuten

Verhit een beetje boter in een grote pan en bak hier de spekjes enkele minuten in. Voeg de meiknollen, wortel, aardappel en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg de witte bonen samen met 1,5e liter bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag.

Laat ongeveer een uur zachtjes koken, voeg halverwege de bleekselderij (met blad) toe en zodra de bonen zacht genoeg zijn is de soep klaar.

Verwijder dan de takjes rozemarijn en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood als lunch of avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Zomerse witte bonensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.