Zoetzure woksaus

(35)

Met behulp van deze lekkere zoetzure woksaus zet jij in een handomdraai een geweldig smakend wokgerecht op tafel! Klaar in minder dan 10 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 49 calorieën p.p.
Zoetzure woksaus

Ingrediënten


  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • Klein beetje water
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • Lepel
  • Mesje
  • Snijplank
  • Pannetje
  • Garde
  • Houten lepel
  • Klein kommetje
  • Rasp

Zoetzure woksaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen Calorieën 49 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-woksaus


Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder de schil van de gember, het is heel makkelijk om dit met behulp van een kleine lepel te doen.

Rasp de schil van de gember af door er met de randen van een lepel overheen te gaan, druk je duim op de bolle kant van de lepel.

Rasp de gember fijn en voeg dit toe aan het pannetje. Snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het pannetje.

Meng 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel lichte basterdsuiker samen in het pannetje.

Gebruik een garde om alles tot een dikke saus te mengen. Los 1 eetlepel maïzena op in een klein kommetje in een beetje water.

Voeg de maïzena niet direct toe aan de rode saus, dit om klontjes te voorkomen. 

Zoetzure woksaus
Zoetzure woksaus

De zoetzure woksaus afmaken – 5 minuten

Zet het kleine pannetje op middel-laag vuur. Roer rustig door en voeg geleidelijk het maïzena papje toe om de saus in te dikken.

Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen. Zet het vuur dan uit en gebruik de saus om de meest heerlijke wokgerechten op tafel te zetten. Geniet van deze heerlijke woksaus!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Zoetzure woksaus: Veel gestelde vragen

Kan ik de zoetzure saus vooraf maken?

Je kunt de saus tot wel 3 dagen vooraf maken, bewaar deze dan in de koelkast en voeg deze daarna toe aan je wokgerecht.

Kan ik ananas toevoegen aan de zoetzure saus?

Je kunt eventueel stukjes ananas uit blik toevoegen aan de zoetzure saus voor een vollere saus.

0 reacties op Zoetzure woksaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.