Zoetzure warme druiven met mini meringues

(8)

Een toetje met een grote impact. Het maken van deze zoetzure warme druiven met mini meringues kost niet veel tijd! Klaar in 25 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Zoetzure warme druiven met mini meringues

Ingrediënten


  • Ongeveer 300 gram pitloze rode druiven
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels lichte basterdsuiker
  • Schil van een halve citroen
  • Schil van een halve sinaasappel
  • Handvol pecannoten
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram bloem
  • Handvol mini meringues

Kookgerei nodig


  • Klein sauspannetje
  • Dunschiller
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Oven

Zoetzure warme druiven met mini meringues Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-warme-druiven-met-mini-meringues


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Maak dan als eerste de rode wijnsiroop. 

Gebruik een dunschiller om de schil van een halve citroen en een halve sinaasappel af te halen. Voeg de schillen samen met de rode wijn en 1 eetlepel basterdsuiker toe aan een klein sauspannetje.

Verwarm de wijn en suiker op laag vuur, totdat de suiker opgelost is en de smaken van de citroen- en sinaasappelschillen opgenomen zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. 

Zoetzure warme kersen met mini meringues
Zoetzure warme druiven met mini meringues

De zoetzure warme druiven met mini meringues afmaken – 15 minuten

Maak de koekjes terwijl de rode wijnsiroop aan het pruttelen is. Snijd een handvol pecannoten grof, bewaar een klein beetje voor de garnering. 

Vermeng de pecannoten, boter, basterdsuiker en bloem samen tot een deeg. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn, gebruik je handen om kleine stukjes van de maken. 

Verdeel deze over de bakplaat met bakpapier. Het deeg zal tijdens het bakken inzakken, het maakt dus niet veel uit hoe je het deeg verdeelt. 

Rooster tegelijkertijd in dezelfde oven de rode druiven. Maak de rode druiven schoon met behulp van stromend koud water en plaats deze daarna in de ovenschaal.

Bak de pecankoekjes en druiven 10 minuten lang in de oven, of totdat de koekjes goudbruin zijn en de druiven geknapt zijn. 

Zeef de rode wijnsiroop in een bak om de citroen- en sinaasappelschillen er makkelijk uit te krijgen. Verdeel de geroosterde rode druiven over 4 borden samen met de mini meringues. Breek de koekjes eventueel in kleine stukjes. 

Maak het af door de rode wijnsiroop over de borden te verdelen. Garneer met de extra stukjes pecannoot. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Zoetzure warme druiven met mini meringues

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.