Zoete peer-pastinaaksoep

(6)

Pastinaak en peer zijn van nature lekker zoet. Deze zoete peer-pastinaaksoep maak je in een handomdraai. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Zoete peer-pastinaaksoep

Ingrediënten


  • 1 grote pastinaak
  • 2 peren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • Olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 750 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Middelgrote pan
  • Dunschiller
  • Koksmes en snijplank
  • Blender

Zoete peer-pastinaaksoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-peer-pastinaaksoep


Voorbereiding – 15 minuten

Pel en snijd het teentje knoflook en sjalot in stukjes. Schil de pastinaak en peren en haal de harde kern eruit. Snijd de peren en pastinaak in kleine stukjes.

Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de knoflook en ui een minuut lang. Voeg dan de stukjes peer en pastinaak toe. Bak deze een aantal minuten mee, giet dan de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur lager zodra de groentebouillon gaat koken. Laat de soep 10 tot 15 minuten lang pruttelen. 

Zoete peer-pastinaaksoep
Zoete peer-pastinaaksoep

De zoete peer-pastinaaksoep afmaken – 5 minuten

Giet de peer-pastinaaksoep in een blender en pureer totdat deze glad is. Giet de soep terug in de pan, en warm deze opnieuw op.

Proef, en bepaal hoeveel peper en zout er in de soep moet. Verdeel de soep over 4 diepe kommen, en serveer deze met wat slagroom erin. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Zoete peer-pastinaaksoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.