Zoete chilisaus

(51)

Zelfgemaakte zoete chilisaus is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten. Je kunt deze ook nog eens naar eigen smaak zoeter of pittiger maken, super lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen
Zoete chilisaus

Ingrediënten


  • 4 knoflooktenen
  • 4 rode pepers
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 60 ml citroensap
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 eetlepels water
  • zout

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp
  • citruspers
  • kleine kom
  • vork
  • kleine sauspan
  • fles of pot
  • optioneel: trechter

Zoete chilisaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-chilisaus


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd of rasp deze fijn. Snijd de pepers fijn, als je een zoetere/mildere chili saus wilt kun je eventueel de zaadlijsten verwijderen. 

Schil de gember en snijd of rasp deze zo fijn mogelijk en pers het sap van de citroen. Maak een papje van maizena met een paar eetlepels water en roer dit glad met een vork. 

Zoete chilisaus
Zoete chilisaus

De zoete chilisaus afmaken – 10 minuten

Voeg de knoflook, pepers, gember, suiker, sojasaus, citroensap en een snuf zout toe aan een kleine sauspan. Verwarm dit enkele minuten op middelhoog vuur. 

Voeg het maizena papje toe en roer dit glad, laat het ongeveer 2 minuten op laag vuur sudderen. Je zult merken dat de maizena de saus zal binden, laat het niet te lang koken en zet dan het vuur uit. De saus zal nog dikker worden als deze is afgekoeld. 

Je kunt de chili saus langer bewaren als je deze in een steriele fles doet. Deze kun je zelf steriliseren door deze enkele minuten te koken in kokend water. 

Voeg de chili saus zo heet mogelijk toe aan de fles en laat de saus dan volledig afkoelen. In de koelkast is de saus nu lang houdbaar, heerlijk bij bijvoorbeeld zelfgemaakte loempia's. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
51 stemmen

2 reacties op Zoete chilisaus

Yvonne plaatste op 16-02-2024 om 15:03:47
Wat kun je gebruiken ipv suiker
Ohmydish plaatste op 16-02-2024 om 15:58:52

Hoi Yvonne, je kunt eventueel honing gebruiken of je kunt een andere zoetstof naar keuze gebruiken. Bijvoorbeeld stevia, kokosbloesemsuiker, erythritol, fructose etc. Kokosbloesemsuiker zal de chilisaus echter wel een andere kleur en smaak geven. Fijn weekend, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.