Zoete aardappelsoep

(11)

Deze zachte en heerlijk zoete aardappelsoep is klaar in een half uur, recept voor 6 personen. Lekker met kaneel en sinaasappelzeste.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-09-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Zoete aardappelsoep

Ingrediënten


  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • Crème fraîche
  • Optioneel: sinaasappelzeste
  • Peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Blender of staafmixer
  • Dunschiller

Zoete aardappelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en de teentjes knoflook en snijd deze in stukjes. Het maakt niet veel uit hoe groot of klein de stukjes zijn, aangezien alles in de blender gaat. Schil de zoete aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd ze dan in stukken.

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de teentjes knoflook en het sjalotje. Voeg de zoete aardappelstukken na 1 minuut toe.

Voeg dan de kaneelstok toe en bak alles 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de kippenbouillon toe, en breng aan de kook. 

Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep

De zoete aardappelsoep afmaken – 20 minuten

Zet het vuur lager zodra de soep aan de kook raakt. Laat de soep nu op laag vuur 20 minuten lang doorkoken, of totdat de zoete aardappelen gaar zijn. Haal het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep dan met behulp van een blender of staafmixer.

Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de zoete aardappelsoep met crème fraîche, eventueel wat sinaasappel zeste en gesneden peterselie naar wens. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-09-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-09-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Zoete aardappelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.