Zoete aardappel gnocchi

(8)

Zoete aardappel gnocchi zijn kleine kussentjes van liefde. Zo heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten door het bakken in boter, zo lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zoete aardappel gnocchi

Ingrediënten


  • 1 grote zoete aardappel
  • 250 gram ricotta
  • ongeveer 8 eetlepels bloem
  • 80 gram boter
  • een paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • aluminiumfolie
  • grote kom
  • vork
  • grote pan
  • schuimspaan
  • groot bord
  • schone theedoek
  • grote bakpan

Zoete aardappel gnocchi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-gnocchi


Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Als je geen oven hebt kun je de aardappel ook koken in de schil, zorg er dan wel voor dat de zoete aardappel puree zo droog mogelijk is. 

Was de zoete aardappel en pak deze in met aluminiumolie. Plaats de aardappel in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot deze zacht en volledig gaar is. Laat de aardappel een beetje afkoelen en breng een grote pan met water aan de kook. 

Schil de aardappel en pureer deze met een vork. Meng in een grote kom samen met de ricotta en een eetlepel bloem tegelijk, tot het niet meer heel erg plakkerig is. 

Het deeg behoort nog wel een klein beetje plakkerig en zacht te zijn. Voeg niet te veel bloem toe, dan zal de gnocchi minder smaakvol zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Zoete aardappel gnocchi
Zoete aardappel gnocchi

De zoete aardappel gnocchi afmaken – 10 minuten

Verdeel het deeg in gelijke delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol er dan een lange dunne rol van. Snijd de rol in kleine stukjes en gebruik de achterkant van een vork om de typische gnocchi vorm te maken. 

Druk lichtjes met je duim op het deeg terwijl je deze van je af drukt, op de achterkant van de vork. Na een paar keer proberen, zul je zien dat dit heel gemakkelijk is. Het ribbel-patroon heeft als functie dat saus beter hecht aan de gnocchi. 

Leg alle gnocchi's op een bord met een beetje bloem, om plakken te voorkomen. Kook de gnocchi in delen, anders zal het 1 grote gnocchi worden i.p.v. mooie kleine individuele gnocchi's. 

Kook ze gaar in een paar minuten, ze zullen gaan drijven zodra ze klaar zijn. Schep ze dan uit het water op een schone theedoek om plakken te voorkomen. 

Verhit genoeg boter in de grote bakpan om ook als saus te dienen en voeg de tijm blaadjes toe. Voeg dan de gnocchi's toe en bak ze enkele minuten. 

De binnenkant zal dan heerlijk zacht zijn en de buitenkant krokant. Breng op smaak met peper en zout en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Zoete aardappel gnocchi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.