Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zigeunersaus
Wrijf de champignons schoon met behulp van wat keukenpapier of een keukendoek. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode en groene paprika in reepjes.
Pel de uien en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de augurkjes in dunne plakjes.
Voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de bakpan. Verhit de pan op midden-hoog vuur en fruit de knoflook en ui glazig.
Voeg dan de reepjes paprika, champignons, 1 theelepel chilipoeder en 3 theelepels paprikapoeder toe, bak mee totdat de reepjes paprika slap geworden zijn.
Voeg tomatenpuree, azijn en suiker toe. Meng alles goed door elkaar heen. Voeg een beetje water toe, totdat de zigeunersaus niet te dun, maar ook niet te dik is.
Voeg de gesneden augurkjes toe, roer alles goed door met een pollepel en blijf verwarmen totdat de zigeunersaus redelijk vloeibaar, maar ook stevig is.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Deze zigeunersaus is heerlijk op bijvoorbeeld een (kalfs)schnitzel. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Kun je vers gemaakte zigeunersaus invriezen?
Een zelfgemaakte zigeunersaus kun je prima bewaren in de diepvries. Gebruik hiervoor afsluitbare diepvrieszakken. Het beste is om de saus vacuum te verpakken met behulp van een vacumeermachine.
Met wat serveer je zigeunersaus?
De meest voorkomende combinatie is met friet (patat) en een schnitzel. Maar zigeunersaus is ook erg lekker op een hamburger of als saus bij een sjasliek.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.